Polydoor in de krant!

Hammenaar ontwikkelt via app fietstocht met carnavalsthema ...

Hammenaar en grafisch vormgever Bart Mels heeft voor een leuke ontspanning gezorgd in tijden van Corona. Hij ontwikkelde een app waarbij reus Polydoor je door Hamme gidst en je meeneemt door de geschiedenis. Bovendien zorgt hij ook voor leuke puzzels en raadsels onderweg. “Ideaal in deze tijden van corona om buiten te sporten en te ontspannen", zegt Bart.

BRON: hln.be Koen Baten 10-04-20

Bart Mels, een grafisch vormgever in het dagelijkse leven, heeft zijn eigen webwinkel met ditzijnkaartjes.be. Tijdens deze periode van het jaar zou het normaal erg druk moeten zijn, maar door de coronacrisis worden er geen communiekaartjes gemaakt en zijn ook alle feesten uitgesteld. “De voorbije weken organiseerden vrienden via de digitale weg zoektochten voor ons en omgekeerd", vertelt Bart. “Het was een leuke afwisseling tussen het gewone fietsen en wandelen door dat nergens toe leidde. Dat zette me aan het denken en het leek me wel leuk om zoiets ook zelf te ontwikkelen voor meer mensen", klinkt het.

Twee jaar geleden deed Bart ook al iets soortgelijks in Praag waarbij deelnemers berichten moesten stuurden om verder te raken in een zoektocht door de stad. “Omdat ik nu wel wat tijd over had, probeerde ik het principe van gidsen via de smartphone uit.”

 

Reus Polydoor
Dit was meteen een succes, waardoor Bart nog een stap verder ging. “Ik stippelde een fietstocht uit van ongeveer tien kilometer in Hamme onder het thema ‘Carnaval is legendarisch'. “De Hamse reus Polydoor gidst je door de wereld van legendes, reuzen en vikings. Uiteraard speelt het Hamse carnaval van vroeger en nu hier een grote rol bij, het is de rode draad", zegt hij enthousiast.

 

De tocht werkt via een app en is dus volledig volgens de richtlijnen van corona: er is geen fysiek contact voor nodig. “Alles gebeurt via de app, dus je moet niets aanraken en amper blijven stilstaan. De tocht is alleen op Hams grondgebied en enkel toegankelijk voor mensen uit Hamme, maar wordt mogelijks uitgebreid in de toekomst", vertelt Bart nog.

Ontspanning
De bedoeling van de fietszoektocht is vooral om wat ontspanning te bieden. “De verveling zal hier en daar al wel eens toeslaan. Ik hoop de Hammenaars hiermee een leuke afwisseling te bezorgen. Bovendien leer je van Polydoor nog wat toffe weetjes over je gemeente. Als het aanslaat, volgen er misschien nog andere tochten. Ik denk al aan een detectivespel. En na de crisis kunnen we het openstellen voor bezoekers van onze mooie gemeente”, klinkt het.

 

Heb je zin gekregen in een fietstocht met Polydoor als gids? Je vindt alle info op deze website. De tocht is voor alle leeftijden en is helemaal gratis.

 

 

Click me